eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
Monkeypox new disease dangerous over the world. Patient with Monkey Pox. Painful rash, red spots blisters on the hand. Close up rash, human hands with Health problem. Banner, copy space. Woman scratches her hands with rash, red spots blisters. Monkeypox new disease dangerous over the world. Patient with Monkey Pox. Close up rash, human with Health problem. Copy space.
Nyitókép: Marina Demidiuk/Getty Images

Tovább nőtt itthon a majomhimlős fiatal férfiak száma

A legújabb fertőzött esetében nem közölték a lakóhelyet, a korábbiak jellemzően budapestiek voltak.

A múlt héten újabb embernél igazolták a majomhimlő-fertőzést, ezzel 78-ra nőtt Magyarországon az igazolt esetek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-vel.

A fertőzött - egy 30 éves férfi - otthonában elkülönítve tartózkodik, kórházi kezelésre nem szorul. A területileg illetékes járványügyi hatóság megkezdte a járványügyi vizsgálatot.

A betegség a nyirokcsomók duzzanatával és általános tünetekkel kezdődik, amely lehet láz, hidegrázás, izomfájdalom, hátfájdalom, fejfájás, és fáradtság. A tünetek megjelenése után 1-3 nappal jellegzetes bőrkiütések jelentkezhetnek az arcon, a tenyéren, a talpon, de megjelenhetnek a szájnyálkahártyán, a nemi szerveken és a végbél környékén is.

Az NNK azt kéri, aki kiütéssel járó megbetegedést észlel magán, forduljon orvoshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×