eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Járművek haladnak a zivatar miatt felgyűlt vízben a Margit híd alatt, a budai oldalon 2022. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Térdre kényszerítette a vihar Budapestet – képek, videók

Fővárosszerte intenzív esőzés nehezíti a haladást – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök délután fél 3 körül hivatalos Facebook-oldalán. Összeállítás a felhőszakadásról készült fotókból, videókból.

Ahogy arról az Infostart korábban beszámolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki több megyére az ország középső területén. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél vagy akár jégeső is.

Az Időkép tudósítása szerint heves zivatarok vonulnak szerte az országban, amelyek több helyen rövid idő alatt jelentős csapadékot dobnak le kis területen, sőt apróbb szemű jég társul hozzájuk. Pécsen pár perc leforgása alatt 30 mm esett, a Budai-hegységben, a Hármashatár-hegyen 37 mm-t mértek.

Felhőszakadás Budapesten is Az ország más pontjaihoz hasonlóan kevéssel 14 óra után felhőszakadással kísért zivatar...

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Thursday, June 9, 2022

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, Budapesten 20 perc alatt csaknem 30 milliméter eső esett csütörtök délután. Ez a mennyiség egyáltalán nem példa nélküli, a Mecsek környezetében kora délután 40-50 milliméter hullott le rövid idő alatt.

Frissítés, 19 óra: Több villamos közlekedése leállt, néhány buszvonalon terelések voltak az esőzés miatt és leállt a Libegő is. Csütörtök este a BKK azt írta, hogy ismét teljes vonalukon járnak a fővárosban az esőzés miatt korábban szakaszosan közlekedő villamosok.

Budapest, 2022. június 9.
Zivatar Budapesten a budai oldalról, a Margit híd alól fotózva 2022. június 9-én.
MTI/Máthé Zoltán
Zivatar Budapesten a budai oldalról, a Margit híd alól fotózva 2022. június 9-én. MTI/Máthé Zoltán

Sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás

Sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás Baranya és Pest megyében, főként ingatlanokba befolyt víz miatt kérik a tűzoltók segítségét – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese csütörtök délután.

Dóka Imre azt írta: Pécsen kora délutánig több mint húsz bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. Főként pincékbe, garázsokba befolyt víz eltávolításához kértek segítséget. Az egyik udvarban homokzsákokat is be kellett vetni, egy épület alagsorából nagy mennyiségű vizet kellett kiszivattyúzniuk, a Móricz Zsigmond téren pedig egy kidőlt tuját távolítottak el a tűzoltók. De a helyi Spar sem úszta meg szárazon:

Pest megyében főként Szigetszentmiklóson, Halásztelken és Érden, csaknem húsz esetben, szintén elsősorban ingatanokba befolyt víz és kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Budapest, 2022. június 9.
Zivatar Budapesten a budai oldalról, a Margit híd alól fotózva 2022. június 9-én.
MTI/Máthé Zoltán
Zivatar Budapesten a budai oldalról, a Margit híd alól fotózva 2022. június 9-én. MTI/Máthé Zoltán

A helyettes szóvivő megjegyezte: a katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy ha vízzel elöntött pincébe, garázsba, alagsori helyiségbe menne le az ott lévő ingóságot menteni, előtte mindenképpen áramtalanítsa a helyiséget.

Budapest, 2022. június 9.
Járművek haladnak a zivatar miatt felgyűlt vízben a Margit híd alatt, a budai oldalon 2022. június 9-én.
MTI/Máthé Zoltán
Járművek haladnak a zivatar miatt felgyűlt vízben a Margit híd alatt, a budai oldalon 2022. június 9-én. MTI/Máthé Zoltán
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×