eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Legyünk egy napra reumások! - Interaktív kiállítás a népbetegségről

Speciális kesztyűk segítségével nyerhetnek betekintést a reumás sokízületi gyulladásban szenvedők mindennapjaiba 2009. augusztus 18. és 22. között a Debrecenbe látogatók. Az Artritisz Alapítvány és a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum az ingyenesen megtekinthető interaktív kiállítással hívja fel a figyelmet a ma már népbetegségnek számító reumatoid artritiszre, a betegséggel való együttélésre, valamint a legújabb kutatási eredményekre.

Hazánkban becslések szerint mintegy 80-90 ezren szenvednek reumatoid artritiszben (RA), az ízületi betegségek egyik legsúlyosabb formájában. A meglepő módon főként az aktív, munkaképes korú nőknél jelentkező betegség nemcsak nagy fájdalommal jár, de végtag-deformációhoz is vezethet.

A kór hatására megjelenő ökölbe zárt kéz, megdagadt láb, valamint a megváltozott képességek önértékelési problémákat is okozhatnak.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Reumatológiai Tanszéke és az Artritisz Alapítvány ingyenes interaktív kiállításának célja éppen ezért az, hogy megismertessék és elfogadtassák a társadalommal az RA-ban szenvedők mindennapos problémáit.

A rendezvényre látogatók speciális kesztyűket viselve, a hétköznapi élet rutinfeladatainak elvégzése közben tapasztalhatják meg, hogy a betegségben szenvedőknek még a legegyszerűbb tevékenységek kivitelezése is milyen nagy gondot okozhat.

A kiállítás jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az emberek megismerjék milyen együtt élni a remumatoid artritisszel, és ennek köszönhetően megértőbbek legyenek a megváltozott képességű társaikkal szemben. Továbbá felhívja a figyelmet a legújabb biológiai terápiás eljárásokra, melyek egyrészt csökkentik a fájdalmas tüneteket, ugyanakkor meggátolják a betegség előrehaladtát is" - hangsúlyozta Dr. Szekanecz Zoltán, egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékének vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×