eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Forrásokat tart vissza az egészségbiztosító

Nem fizeti ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azoknak a pácienseknek az ellátását, akiknél a szakrendelők betegmegfigyelést vagy -őrzést is elszámoltak. A gyanú szerint ugyanis erre a legtöbb esetben nem volt szükség, ezért vizsgálatot rendeltek el.

A Magyar Nemzet írása szerin a járóbeteg-ellátók vezetői tiltakoznak és visszautasítják, hogy a kollektív bűnösség elve alapján mindannyiukat csalónak kiáltják ki. A lapnak az egyik érintett úgy nyilatkozott: ez azt jelenti, hogy ha valakinél például a kellemetlen, végbélnyíláson át végzett endoszkópos vizsgálatra van szükség, s utána az illetőt rövid ideig megfigyelésre a rendelőben tartják, akkor nemcsak a megfigyelésre, de az endoszkópos vizsgálatra jutó finanszírozást sem kapják meg.

A Népszabadság arról ír, hogy a Magyar Gárda Egyesület és a Mozgalom feloszlatásáról hozott jogerős ítélet végrehajthatóságának főpróbája lesz július 4-én több helyütt. A Budaházy György Baráti Köre és a Hatvannégy Vármegye - a Magyar Gárda felhívására - demonstrációt hirdetett a budapesti Szabadság térre, több vidéki helyszínen pedig a gárda tagtoborzót tart. A tüntetés célja - ahogyan azt megfogalmazták - hogy a résztvevők tiltakozzanak az egyesület "koncepciós, politikai nyomásra történt betiltása ellen". A BRFK a bejelentést nem vette tudomásul, ami azt jelenti: a demonstrációt feloszlatják. Budapest rendőrfőkapitánya ráadásul szombatra a város egész területén fokozott ellenőrzést rendelt el, hogy megakadályozzák a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×