eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb áramszünet lesz a Heim Pál Gyermekkórházban

Ismét áramszünet lesz a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban. Ez azonban már tervezett, és azért van rá szükség, mert a másfél héttel ezelőtti áramkimaradás miatt ki kell cserélni egy kapcsolórendszert - tájékoztatta az InfoRádiót az intézmény főigazgatója.

Harmat György közölte: csütörtökön délután kettő órától a kórház nem fogad akut fekvőbeteget és a CT sem üzemel majd. Az áramszünet várhatóan másnap reggel nyolc óráig tart, és ha minden jól megy, a jövőben már nem zavarhatja meg hasonló eset a betegellátást az intézményben.

A gyermeksebészeti és traumatológiai ügyeletet a Madarász utcai kórház látja el, a sürgősségi és az intenzív osztály áramellátását azonban a karbantartás ideje alatt is biztosítják a Heim Pál Gyermekkórházban.

Emlékezetes, hogy a korábbi áramszünet ideje alatt két gyermeket kézzel kellett lélegeztetni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×