eur:
395.73
usd:
367.19
bux:
65218.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Dottore prepara paziente per vaccinazione
Nyitókép: Pixel_away/Getty Images

Kijöttek az első adatok a negyedik oltás hatékonyságáról

Egy izraeli kutatás szerint a negyedik oltás nemcsak biztonságos, hanem jelentősen emeli a védelem szintjét is.

A napokban kezdődött meg a negyedik adag oltások beadása Izraelben, ennek kapcsán szólalt meg Naftali Bennett miniszterelnök egy Tel Aviv-i kórházban tett látogatása során. A Sheba kórházban egy héttel korábban 154 dolgozónak adták be a második emlékeztető vakcinát a MedicalXpress cikke szerint.

"Egy héttel a negyedik adag beadása után nagy bizonyossággal tudjuk, hogy az biztonságos" – nyilatkozott a miniszterelnök Galia Rahav professzorral, a Sheba fertőző betegségek osztályának vezetőjével, egyben a tanulmány vezetőjével együtt.

"Egy héttel a negyedik adag beadása után az antitestek száma megötszöröződött a beoltott személyek szervezetében" – tette hozzá Bennett.

"Ez nagy valószínűséggel a fertőzéssel szembeni védelem, a tünetek kialakulásával és a súlyos, kórházi kezelést igénylő állapot kialakulásával szembeni védelmet is nagy mértékben növeli"

– mondta, megjegyezve, hogy a kórház hamarosan közzéteszi a részletes eredményeket is.

Steve Walz, a Sheba kórház szóvivője hozzátette, hogy a mostani vizsgálat a Pfizer vakcináját mérte meg, de a héten újabb kutatásba kezdenek, amely a Moderna oltását alkalmazza majd. Az országban pénteken kezdődött meg az immunhiányos állapotúak negyedik adag oltásainak beadása, hétfőn azonban rajtuk kívül már a hatvan év fölöttiek ls az egészségügyben dolgozók is kérhették a vakcinát újra.

Izrael egy éve a Pfizer laborja: az amerikai céggel kötött megállapodás értelmében az elsők közt juthattak nagy mennyiségű vakcinához, mellyel nagyszabású oltási kampányba kezdtek.

Az ország egészségügyi minisztériuma több mint 10 ezer új koronavírusos megbetegedésről számolt be az előző napról, míg az előző héten napi átlagban kevesebb mint 4 000 esetet regisztráltak. Izrael 9,4 milliós lakosságából több mint négymillió ember kapott már három koronavírus elleni oltást. Az országban több mint 1,4 millió fertőzést regisztráltak, 8 247 halálesettel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×