eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla
A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar homlokzata a VIII. kerület Vas utca 17-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Nagyot javított a Semmelweis a világ legjobb egyetemeinek listáján

Előrébb lépett a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek listáján 31 hellyel a Semmelweis Egyetem, és azon 50 egyetem között van, amelyik egy év alatt a legtöbbet javított az eredményein.

Harmincegy helyet javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb egyetemi világrangsorán, bár továbbra is a 401-500 helyezés között tanyázik az 500-as listán - derül ki az intézmény közleményéből.

Ráadásul azon 50 intézmény között jegyzik, amelyek egy év alatt a legtöbbet javított az eddigi eredményén.

Legnagyobb mértékben a tudományos publikációk idézettségével és a kutatással összefüggő indikátor mértéke emelkedett, így az egyetem a 426. helyen áll a listán.

A hazai intézmények közül azonban a Semmelweisé a legjobb eredmény a THE World University Ranking listáján: az ELTE és a Pécsi Tudományegyetem a 601-800. helyen, míg a Debreceni Egyetem a 801-1000. helyen szerepel. A világrangsor készítői hagyományosan öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, melyek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció.

Az összesített rangsor élén az Oxford, a Stanford és a Harvard Egyetemek szerepelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×