eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Kim Rasmussen szövetségi kapitány a magyar válogatott edzésén Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 11-én. A csapat franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában Románia ellen lép pályára december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Felfüggesztette Kim Rasmussent a nemzetközi szövetség

Az IHF honlapján megjelent határozat szerint a december 6-án rendezett Románia-Magyarország világbajnoki csoportmeccs utáni sajtótájékoztatón tanúsított viselkedése miatt döntöttek a felfüggesztés mellett.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) felfüggesztette a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent a román-magyar mérkőzés utáni sajtótájékoztatón tanusított magatartása miatt - közölte a szövetség honlapján. Az IHF döntésének értelmében

Rasmussen semmilyen kézilabdával kapcsolatos tevékenységben nem vehet részt nemzeti és nemzetközi szinten sem.

A románok elleni meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét.

"Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel" - nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozó után, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát.

"Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni" - utalt a hivatalos személyekre a kapitány. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes lesz az ellenfele. A - várhatóan Győrben sorra kerülő - torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×