eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megemelt végkielégítést javasol a közgyűlés alakuló ülésén elődjének Karácsony Gergely

Budapest új főpolgármestere november 5-én délelőtt 11 órára hívta össze a Fővárosi Közgyűlés alakulóülését a Városháza Dísztermébe.

A fővárosi Önkormányzat honlapján elérhető a Fővárosi Közgyűlés nyilvános üléseinek napirendje.

A napirendi pontok között szerepel a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítása, a főpolgármester illetményére, és egyéb juttatásokra vonatkozó tervezet, valamint javaslat Tarlós István korábbi főpolgármester részére a törvény alapján járó három havi illetménynek megfelelő összegű végkielégítésen felül további végkielégítés kifizetéséről.

A javaslat előterjesztője, Karácsony Gergely hivatkozik a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi törvényre, amely szerint a polgármestert, ha a tisztséget legalább két évig betöltötte és foglalkoztatási jogviszonya az új polgármester megválasztásával szűnt meg, végkielégítésként háromhavi illetményének megfelelő juttatás illeti meg, amelyet a képviselő-testület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel kiegészíthet.

Karácsony Gergely az alakulóülésen javaslatot tesz a főpolgármester-helyettesek személyére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×