eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Katasztrófa fenyegette Magyarországot – hetilapszemle

Bármennyire is dicső a magyar futballmúlt, nem érdemes abban élnünk - mondta az új szövetségi kapitány a Figyelőnek. A Heti Válasz rekorddrága vasúti felújításról ír. Az HVG az IMF főközgazdászával készített interjúban a Lehman Brothers világgazdasági válsághoz vezető csődjének idejét idézte fel.

A Heti Válasz azt írja, a maga nemében Magyarország valaha volt legdrágább vasúti beruházása a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás, pedig kihagytak belőle szinte minden nélkülözhető műszaki tartalmat. Lengyelországban egy hasonló munkát harmad ennyiből végeznek el. A vonalat kilométerenként 3 milliárd 140 millió forintból újítják fel, ennél drágább csak a Szolnok - Szajol felújítás volt – 3 milliárd 290 millió forint kilométerenként –, ám itt építettek egy új hidat is a Tiszán.

A HVG Olivier Blancharddal, az IMF 2008 szeptemberében kinevezett főközgazdászával közöl interjút. Azt mondta: kezdetben úgy gondolták, a Lehman Brothers csődje kezelhető lesz, az IMF akkori vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn azonban kezdetektől fogva pesszimista volt, vélhetően azért, mert a tudományos területről érkezett főközgazdásznál több információja volt. Azt mondta, annak idején azért kapott Magyarország rekord gyorsasággal – alig három héttel a kérés után – 20 milliárdos hitelkeretet, mert félő volt, hogy a kialakult helyzet katasztrófához vezet.

A Figyelő Georges Leekens-szel, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányával közöl interjút. A szakember azt mondta, az egyik legfontosabb feladata, hogy segítsen a válogatott futballistáknak visszanyerni az önbizalmukat. A magyar szurkolók szenvedélyét lenyűgözőnek nevezte, hozzátéve, hogy Magyarországot még mindig elbűvöli a futball. Elmondta azonban azt is, nem vagyunk világklasszis szinten, és bármilyen dicső is a múlt, nem érdemes benne élnünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×