eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Medvék tartottak családi nagygyűlést egy tanyán

Talán családi nagygyűlést tartott az a tizenhárom grizzly medve, amelyeket az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Montana állam egyik magánkézben lévő tanyáján kaptak lencsevégre.

A halászattal, vadon élő állatokkal és parkokkal foglalkozó montanai hatóság szakértője, Mike Madel szerint a Dupuyer városától délnyugatra fekvő farmon összegyűlt nőstények és bocsok rokoni kapcsolatban állhatnak egymással, vagy legalábbis ismerhetik egymást.

Madel adó-vevős nyakörvet viselő grizzly medvéket követett nyomon október harmadik hetében, amikor észrevette és felvételt készített az összegyűlt ragadozókról.

Az amerikai vadászati és halászati szolgálat szakértője, Wayne Kasworm elmondta, hogy soha nem látott még egyszerre ennyi grizzly medvét egy helyen Montanában.

A biológus egyetért Madel elméletével, amely szerint a medvék között valamilyen kapcsolat lehet, talán anyák, lányai és nagymamák gyűltek össze.

A szakemberek szerint nincs arra utaló jel, hogy a téli álomra készülő állatokat valamilyen táplálék vonzotta a területre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×