eur:
392.83
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Szíriai aknavetőgránátok csapódtak be Törökországban

Szíriai területről indított tüzérségi lövedékek csapódtak be a törökországi Kilis településen, egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült. A török hadsereg viszonozta a tüzet- közölték kedden török biztonsági források.

Az aknavetőgránátok egy gimnázium közelében értek földet. Egyes közlések szerint legalább három, mások szerint nyolc gránát csapódott be a határ török oldalán.

Az Anadolu török hírügynökség úgy tudja, hogy a lövedékek egyike egy kórházhoz közeli területen robbant fel.

Az NTV török hírcsatorna szerint az aknavetőgránátokat a határ szíriai oldaláról indították, olyan területről, amely az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellenőrzése alatt áll.

A török hadsereg első ízben február végén lőtte az IÁ szíriai állásait: akkori beszámolók szerint Kilis tartomány keleti részéből körülbelül 50 ágyúlövést adtak le az Aleppótól északra fekvő vidékekre. A tüzérségi támadás az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által folytatott terrorellenes műveletbe illeszkedett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×