eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

A hűség büntetendő

Annak is érdemes lehet felmondani a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítást, aki nem akar biztosítót váltani. A hűséges ügyfeleket ugyanis nem becsülik meg a biztosítók, az újonnan belépőknek ugyanis kedvezőbb feltételeket biztosítanak.

A hűségért cserébe drágább a kötelező - írja a Népszabadság. A lap arról számol be, hogy annak is érdemes lehet felmondani a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítást, aki nem akar biztosítót váltani. A hűséges ügyfeleknek ugyanis több biztosítónál nem jár olyan kedvezmény, amit az újonnan belépők kapnak: így az, aki felmondja, majd - ugyanott - újraköti a biztosítást, akár a költség felét megspórolhatja. A lap biztosítókra lebontva elemzi, hol milyen áron köthetünk felelősség-biztosítást.

A Magyar Nemzet növekvő kormányzati korrupcióról ír. A lap az Economist-kutatócsoport legfrissebb riportjáról számol be. A kutatás szerint az egymást követő szocialista kormányzatok idején nagyobb volt a korrupció, mint az Orbán-kormány idején. A kutatás Magyarországot a hiányos demokráciák közé sorolta be. A vizsgált 167 ország közül Magyarország a 38. helyen végzett, a demokrácia tekintetében Svédország áll az élen

Tovább épülhet az M0-ás - írja az Index. A portál szerint már beérkezett az utolsó szakhatósági vélemény is a Közlekedési hatósághoz, így szerdán rákerülhet a pecsét az engedélyezésre.

A Napi Gazdaság a közigazgatási rendszer átalakításáról ír. A közigazgatás új személyzeti főnöke, Szetey Gábor azt reméli: 2009-re sikerül olyan helyzetet teremteni, amikor már egyértelműen érdemes lesz az állam szolgálatába állni. Az igazi mérce az államtitkár szerint az 2011 lesz, amikor Magyarország adja az EU soros elnökét, ami a külügyin kívül igazi hr-feladat is. Az új teljesítményértékelési rendszer szerint a legjobban 5-7 havi fizetésüknek megfelelő jutalmat kapnak, a legrosszabbak ellenben egy fityinget sem.

A Világgazdaság arról ír, hogy hamarosan dönthet az ÁPV rt. arról, melyik befektetőjelölttel kezdi meg a tárgyalásokat a Malév privatizációjáról. A hiánypótlási határidő november 27-én jár le. A vagyonkezelő annak függvényében dönt majd, hogy milyen minőségű- és hány értékelhető ajánlat lesz a négy jelölt anyagából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Jövő héten, a madridi világkupán újra versenyezni fog a sérüléséből felépülő háromszoros olimpiai bajnok; azt mondta az InfoRádióban, hogy jót tett neki a pihenő, és mentálisan is feltöltődött. A Vasas kardvívója nemcsak edz, hanem kampányol is, ugyanis nyáron be szeretne kerülni a NOB sportolói bizottságába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 12. 18:22
×
×
×
×