eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Biden 9 millió dollár pótlólagos humanitárius segélyt ígért Iraknak

Az Egyesült Államok 9 millió dollár pótlólagos segélyt nyújt Iraknak - jelentette be Joe Biden amerikai alelnök, amikor a Fehér Házban fogadta Szalim al-Dzsaburit, az iraki parlament elnökét.

Ezzel a tétellel együtt eléri a 416 millió dollárt annak a humanitárius segélynek az értéke, amelyet az amerikai kormány az arab országnak 2014 óta nyújtott. Dzsaburi találkozott Barack Obama elnökkel is.

Az iraki törvényhozás elnöke által vezetett parlamenti küldöttséget pénteken fogadta Ashton Carter védelmi miniszter. A Pentagon közleménye szerint a felek egyetértettek abban, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban együtt kell működni a szunnita törzsekkel.

Obama elnök szerdán jelentette be, hogy újabb 450 katonát vezényel Irakba, akik a takaddumi légi bázison szunnita törzsek harcosait fogják kiképezni.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×