eur:
393.36
usd:
368.19
bux:
65982.54
2024. április 24. szerda György

Ferguson kétszer is kapitány lehetett volna az angol válogatottnál

A Manchester United kispadján eltöltött 27 éve alatt kétszer is visszautasította az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját Sir Alex Ferguson, az előző szezon végén visszavonult legendás edző.

A 71 éves skót szakember többek között erről ír kedden, Londonban bemutatott önéletrajzi könyvében.

Ahogy írja, először 1999-ben kereste meg ezzel kapcsolatban a szövetség (ekkor végül Kevin Keegan lett a kapitány), majd két évvel később ismét felajánlották neki a lehetőséget, de ő akkor sem élt vele (akkor Sven-Göran Eriksson ült le a kispadra).

"Nem volt szükségem sok időre a döntés meghozatalához, csak tíz másodpercre. Ha egymillió év telik el, akkor sem edzettem volna az angol válogatottat" - fogalmazott Ferguson. "Képzeljék csak el, akkor hogyan mehettem volna haza, Skóciába!?" - tette hozzá.

A szakember az MU-val többek között kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 13-szor pedig az angol bajnokságot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×