eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Martonyi: Alaptalan vádak ellen nehéz védekezni

Nehezen választható el a gazdasági és politikai szempont a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről várt döntésben - mondta Martonyi János külügyminiszter az Inforádió Aréna című műsorában.

A tárcavezető szerint ebben a kérdésben azonban nem lenne szabad szubjektív tényezőket figyelembe venni. Hozzátette, a megszüntetés mellett még vannak lehetőségek enyhítő lépésekre is, de nehéz megjósolni, mi lesz a pénzügyminiszterek döntése.

Az Európai Parlamentben elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta a külügyminiszter, hogy alaptalan vádak ellen nehéz védekezni, de az Európai Bizottság által megfogalmazott konkrét kérdéseket orvosolni lehet.

Most részletesebb okfejtést vár a tárca az uniós testülettől, és kész a jogszabályi változtatásokra indokolt esetben, ésszerű érvek mentén.

Martonyi János megerősítette, hogy Magyarország elkötelezett a Nabucco gázvezeték megépítése mellett, de az energiafüggetlenség növelése nem megy az orosz-magyar viszony rovására.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×