eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Martonyi: Higgadtan kell érvelnünk

Politikai következményei is lehetnek annak, ha Magyarország számára előnytelen döntés születik az uniós kohéziós források elosztásáról, mondta Martonyi János külügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kétségtelen, hogy az Európai Bizottság javaslata Magyarország számára hátrányos. Bár más tagállamok is veszítenének rajta, azok gazdagabb és fejlettebb országok - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Martonyi János az uniós kohéziós pénzek elosztásáról.

A külügyminiszter kiemelte: a kormány célja az, hogy tárgyszerűen és higgadtan adja elő az érveket a decemberi csúcson, és utaljon azokra a politikai következményekre, amelyeket egy számunkra hátrányos és nem teljesen fair megoldás hozna maga után.

Ilyen politikai következménynek nevezte azt, hogy a közvéleményben felerősödnének az integrációval szembeni ellenérzések, "amiket bár meg lehet érteni, és van rájuk elég ok, de Magyarország helye ebben az integrációban van".

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×