eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb kilépések az MDF-ből

Kiléptek az MDF-ből a párt Kazincbarcikai Kistérségi Szervezetének tagjai egyhangú döntéssel kedden; a kistérségi szervezetet jogutód nélkül feloszlatták.

A kistérségi szervezet - amely Kazincbarcika, illetve Putnok területén működött - közleményében indoklásként úgy fogalmazott: "nem tudunk azonosulni" Dávid Ibolya és a pártvezetés jelenlegi cselekedeteivel, a miniszterelnök-jelölt személyével, valamint az SZDSZ-szel kötött választási együttműködéssel.

"Az MDF vezetése és választmánya döntéseitől elhatárolódunk, azokat a néhai Antall József eszmeiségének, politikájának, európaiságának, munkásságának meggyalázásaként értékeljük.
Nem leszünk statiszták az MDF baloldalivá válásához" - olvasható a közleményben.

Az MDF kistérségi szervezete emellett a dokumentumban felszólította a párt vezetőit, lépjenek ki az MDF-ből, és amennyiben ezt a politikát kívánják folytatni, alakítsanak új pártot, de ne bitorolják Antall József politikai örökségét és a Magyar Demokrata Fórum nevét.

Bulla Gusztáv, a feloszlatott szervezet elnöke az MTI-nek elmondta: ez a döntés - amelyet nagyon nehéz volt meghozni - már két éve érlelődött. Megpróbáltunk ez ellen küzdeni és megtartani Antall József örökségét, de "a becsületünket nem adjuk".

Úgy fogalmazott: kilenc főből állt a kistérségi szervezet, "voltak szebb idők is", de a tagok szép lassan feladták.

Mint mondta, egyelőre függetlenek maradnak. Nem azért léptek ki az MDF-ből, hogy máshová belépjenek. Szeretnék megőrizni az antalli politikát, "ha másként nem megy, civil szervezet formájában" - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×