eur:
391.31
usd:
365.58
bux:
67885.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fodor: a választókon múlik, ki ünnepel vasárnap

Az SZDSZ elnöke szerint a párt szavazóin múlik majd, hogy június 7-én, az európai parlamenti választásokon a demokraták vagy a szélsőséges erők ünnepelnek-e majd. A párt kampányzáró rendezvényén Fodor Gábor a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen emelt hangot, a listavezető Szent-Iványi István a társadalmi béke és a modern Magyarország szerepét hangsúlyozta, míg Demszky Gábor a városok európai képviseletének fontosságáról beszélt.

Fodor Gábor, a liberális párt elnöke a párt kampányzáró sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: azért kell az SZDSZ-re szavazni, mert az ország nem engedheti meg magának, hogy a szélsőségesek teret nyerjenek.

"Nem fogjuk engedni, hogy június 7-e után egy olyan holnapra ébredjünk, amikor az országban teret nyer a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. A párt szavazóin múlik majd, hogy június 7-én, az európai parlamenti választásokon a demokraták vagy a szélsőséges erők ünnepelnek-e majd" - fogalmazott.

Szent-Iványi István, az SZDSZ Európai Parlamenti listavezetője, a társadalmi béke és a modern Magyarország szerepét hangsúlyozta, míg Demszky Gábor a városok európai képviseletének fontosságáról beszélt. A főpolgármester szerint az európai liberális frakció lobbizott a leginkább a városokért.

"Öt éve azt ígértük, hogy elsősorban az európai és a magyar városokért akarunk tenni az Európai Parlamentben, és ezt az ígéretünket be is tartottuk. Ha a szavazók a liberálisokra voksolnak, ezt a politikájukat fogják folytatni, több villamosvonal lesz, lehetővé válik a szennyvíz kezelése és eltűnnek a lepusztult városrészek Budapesten és vidéken is" - jelentette ki a főpolgármester.

Az SZDSZ-es politikusok hangsúlyozzák, a pártnak van programja. A válságkezelés után szeretnék elérni Európában a szabad munkavállalást, azt, hogy a magyar felsőoktatásban tanulók egy szemesztert eltölthessenek külföldi egyetemen, növelnék a Magyarország versenyképességet, megreformálnák a közösségi politikát, és fokoznák a környezettudatosságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 06:12
×
×
×
×