eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Két emberélet száradhat a lelkén

Előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amiben egy férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és súlyos testi sértés bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a terhelt súlyosan bántalmazott egy 65 éves férfit, akinél szívességi lakáshasználóként lakott. Egy közös ismerősük hívott mentőt a sértetthez, miután napokkal később rátalált a lakásban. A férfi később a kórházban életét vesztette.

A vádlott egy másik alkalommal késsel halálra szurkálta egy hajléktalantársát, azért, hogy értékeit megszerezze. Elvette az áldozat sportcipőjét és ezüst nyakláncát, amelyek összértéke 50 ezer forint volt. Ezeken kívül még két másik cselekmény elkövetésével is vádolják, amelyek során két hajléktalan férfit bántalmazott, egyiküket késsel meg is szúrta – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A keddi előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Miután a bizonyítási indítványok elhangzottak, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2022. április 27-én a vádlott meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×