eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Emmanuel Macron francia elnök érkezik az Európai Unióból történő brit kiválás ügyéről (Brexit) rendezett rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelben 2019. április 10-én.
Nyitókép: Emmanuel Macron francia elnök érkezik az Európai Unióból történő brit kiválás ügyéről (brexit) rendezett rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelben 2019. április 10-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Macron bekeményített az EU-csúcson

A francia elnöki szóvivő szerint nem a rendezetlen brit kilépés a legrosszabb lehetőség.

Nem az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása a legrosszabb opció, ez még mindig jobb, mint ha hosszú halasztás esetén London megpróbálná akadályozni a közösségi döntéshozatalt - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök szóvivője a szerdai rendkívüli EU-csúcson.

"Nem minden lehetőség jobb, mint a megállapodás nélküli Brexit" - mondta az illetékes, hozzátéve, hogy a zárónyilatkozat-tervezet jelenlegi szövege nem biztosít kellően szilárd garanciákat az esetleges brit "obstrukció" ellen.

"Vállaljuk a felelősséget a keménységünkért. Nem kockáztathatjuk a bénultság, illetve egy zavaros helyzet kialakulását az európai választások idején" - közölte.

"Számunkra a rendezetlen kilépés valós opció" - szögezte le.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×