eur:
392.72
usd:
365.88
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A szeszélyes időjárás ne vegye el a kedvét a szabadtéri programoktól

Négy nap alatt három évszak időjárása váltja majd egymást a hosszú hétvégén, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet kirándulással tölteni a szabadidőnket. Útvonalajánlatok túrázóknak.

A kéktúrázóknak azt javasoljuk, hogy keressék fel a Gerecsét.

A Dorog és Mogyorósbánya közötti szakasz körülbelül 20 kilométeres és 790 méter szintkülönbség leküzdését követeli meg a Nagy-Gete-Tokod-Öreg-kő útvonalon. Ha több napot szánnak rá, akkor elmehetnek Tardosig, vagy akár a Bodza-völgyig és Szárligetig is.

Pomázról a Kő-hegyet érdemes megcélozni

a Janda-ház, a Csikóvári panorámák és a Lajos-forrás érintésével. A Kőhegyen találnak egy szépen felújított régi turistaházat, ami a századeleji természetjárók szentendrei vezetőjéről, Czibulka János gyógyszerészről kapta a nevét.

A Pilisben a Csillaghegy-Nagy-Kevély-Pilisborosjenő útvonalon érdemes kirándulni.

Nézzék meg az egri vár másolatának romjait, amelyek az Egri csillagok 1968-as filmváltozatának forgatásából maradtak itt.

A Budai-hegységben mi az önök helyében

a Jegenye-szurdokot választanánk, mert ott van egy jókora vízesés, ami ilyenkor teljes bőségében csodálható meg.

A Vértesben Oroszlány és Mór között van egy szép túraútvonal.

A piros jelzést kell követniük, de mindenképpen tegyenek kitérőt a vértesszentkereszti apátság és a Gerencsérvár romjaihoz. Ez utóbbi a tatárjárás után épült, és inkább főúri lakótorony volt, mintsem vár, de még falu is tartozott hozzá, amiből viszont annyi sem maradt, mint a várból. A nevét a fazekasokról kapta, azokat ugyanis ezen a vidéken gerencséreknek hívták.

A sziklamászóknak a cseszneki ferráta útvonalak teljesítése kínál megpróbáltatást a hosszú hétvégére.

Sokan lebecsülik a magyarországi vasalt utakat, de rosszul teszik, mert némelyik kifejezetten nehéz, a Kőmosó-szurdokban kiépítettek pedig még szépek is.

A kerékpárosoknak azt javasoljuk, hogy menjenek el a Csepel-sziget északi részére, a Tassi-zsilip környékére.

Ráckevén megnézhetik a Savoyai kastélyt, a tűzoltótornyot és vízimalmot.

Teljesítménytúrák is lesznek a hosszú hétvégén.

Most rendezik meg a Veszprém Városismereti és a Zselici Gyalogtúrát, a Tatai Tavaszt, a Sárkányos Sétát, a Csiga-Bigát, a Lepkét, a Kincsemet, a Gete Trail-t, a Tavaszi Ébredést, a Budai Zöld Túrát, a Perczel Mór, a Nagy Lajos Király és a Márciusi Emléktúrát, valamint „A gyermekvasút nyomában" és a „Pilisi hétvége" elnevezésű versenyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×