eur:
393.85
usd:
369.08
bux:
65872.89
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új stratégiát fogadott el az MSZP választmánya

A ma még párt nélküli, bizonytalan választók megnyerése, a meglévő szimpatizánsok elkötelezettségének erősítése és a szocialisták üzeneteinek hatékonyabb közvetítése a célja az MSZP stratégiájának, amelyet a párt választmánya szombaton fogadott el.

Erről Mesterházy Attila számolt be újságíróknak a tanácskozás után.

Elmondta, kiemelt témákat határoztak meg, így az MSZP a következő egy évben döntően az emberek megélhetési problémáira, szociális nehézségeire, a munkanélküliségre igyekszik válaszokat adni, de ezután sem hagyják szó nélkül a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat.

Szólt arról, hogy a választmány - összhangban azzal, hogy délelőtt Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével közös egyénijelölt-állításról állapodtak meg - felhatalmazást adott az MSZP megyei elnökeinek, hogy kezdjenek tárgyalásokat a "demokratikus ellenzéki" pártok helyi szervezeteivel. A mandátum a közös akciók szervezésén túl kiterjed a közös jelöltek kiválasztására a parlamenti, illetve az önkormányzati választásokon.

Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP továbbra is úgy gondolja, hogy a demokratikus ellenzéknek közös listát kell állítania a jövő évi parlamenti választáson, ám erről Bajnai Gordonnal még nem váltottak szót.

Szintén idő előttinek tartotta azt, hogy az egyéni jelölteken milyen arányban osztozhat az MSZP és az Együtt 2014, illetve a lehetséges miniszterelnök-jelölt személyét firtató kérdést. Mint mondta, az egyeztetések azért fontosak, hogy lényeges kérdés legyen, ki az ellenzék kormányfőjelöltje, ma ugyanis a biztos pártválasztók között még a Fidesz vezet.

A stratégia célja az is - folytatta -, hogy a bizonytalan szavazók előtt is világossá tegyék, az ország állapotáért Orbán Viktor miniszterelnök felelős.

Szó volt még a választási felkészülésről, meghatározták a választókerületekben elvégzendő feladatokat: helyi problématérkép összeállítása, aktivisták toborzása, adatbázisgyűjtés, utcafelelősök kinevezése és egy mozgósítási terv összeállítása. Mindezt azzal indokolta a pártelnök, hogy a választás az egyéni körzetekben fog eldőlni.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×