eur:
395.08
usd:
370.92
bux:
65117.48
2024. április 19. péntek Emma

Mohamed Aida óriási csatában búcsúzott

Mohamed Aida óriási csatára késztette a dél-koreai Nam Hjun Hit, de a hosszabbításban kikapott.

Az első 3-1-es koreai vezetést hozott, majd a következőt Mohamed nyerte 3-1-re, így 4-4-re álltak. 5-5 következett, majd a vívóidő leteltekor 7-7. A hosszabbításban Nam Hjun Hit vitte be a döntő találatot: 8-7.

Mohamed Aida a könnyeivel küszködve nyilatkozott az MTI-nek:
"Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig úgy érzem, jó taktikát választottam. A világ egyik legjobbja volt az ellenfelem, és tudtam vele tartani a lépést, pedig az elmúlt héten még fájt torkom, és ez sokat kivett belőlem. A végén talán lehettem volna egy kicsit erőszakosabb. Nyugodt szívvel jöttem ki Londonba, annyit edzettem előtte, mint még soha. Úgy gondolom, mindent megtettem. Az nem jelentett plusz terhet, hogy kevés magyar vívó jutott ki Londonba."

Az ötödik olimpiáján szereplő magyar vívó a közeljövőben - családjával egyeztetve - dönti el, hogy folytatja-e pályáfutását.

"Még bennem van egy olimpia, de nem akarom elkapkodni döntést" - tette hozzá.

Kamuti Jenő, az olimpiai vívócsapat vezetője az MTI-nek elmondta: végtelenül sajnálja Mohamed kiesését.

"Technikailag és taktikailag nagyon magas színvonalú volt a csata, a világ legjobbjai találkoztak egymással, és ahogy szinte mindig, egy találat döntött. A hajrában a dél-koreai rutinosan kifejelte Aida találatát, ezért csak megintették, de neki ez most elég volt, mert a végén ő tudott egy kis pluszt adni. Szerencsétlen vereség volt, mert Mohamed jó formában volt, és tudom, milyen sokat készült az olimpiára."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×