eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Zsémbesebbek a férfiak, mint a nők

Az öreg férfiak többet morognak, mint az idős nők - derül ki egy brit felmérésből, ami azt is bebizonyította, hogy a nyugdíjasok egészségügyi állapota és jókedve főleg a pénztől függ.

Ahogy öregszenek a nők, úgy válnak a gyereknevelés gondjaitól felszabadulva egyre szabadabbá és boldogabbá - derül ki egy brit felmérésből, amelynek készítése során közel 10 ezer 55 év feletti nyugdíjast kérdeztek meg az életminőségükről.

A nőkkel ellentétben a férfiak viszont egyre mogorvábbá és zsémbesekké válnak, ahogy öregszenek. A vizsgálatból kiderült: az elvált, különélő vagy megözvegyült férfiak elégedetlenek leginkább időskori életükkel, míg azok, akik mindig is "szinglik" voltak, közel olyan boldogok, mint a házasságban élő férfitársaik.

Az időseket jólétük felől is kérdezték: például arról, hogy mennyire tudnak még koncentrálni, képesek-e önállóan irányítani az életüket, milyen gyakran mennek el szórakozni.

Nem meglepő módon a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy az idősek életminősége nagyban függ a pénztől - ha az időseknek kevés a pénzük, rosszabb az egészségi állapotuk és a kedvük is, és nem tudnak olyan független életet élni, mint azok, akik nem küzdenek pénzhiánnyal.

A pénz mellett a fontos a családi állapot is: a legboldogabb idős nők azok, akik házasságban élnek, és a házas férfiak is általában jobb egészségi állapotban vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×