eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának átadásán a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

A kormány célja, hogy 2030-ra megduplázódjon a külföldi működőtőke állománya - a nap hírei

Izraelben nemzeti gyásznapot tartanak a Hamász támadásának áldozataiért. Megjelent a madárinfluenza Hajdú-Biharban

A kormány célja, hogy 2030-ra megduplázódjon a külföldi működőtőke állománya, ami jelenleg 100 milliárd eurót tesz ki – jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter. Nagy Márton erről Győrben, az Audi Hungaria Zrt.-nél, az új generációs elektromos motorok sorozatgyártásának elindításakor beszélt.

Az MBH Bank és a Gránit Bank fiókjaiban lesznek elérhetők a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára meghirdetett uniós forrású hitelprogramok a 2027-ig tartó finanszírozási ciklusban. A hitelprogramok közvetítését az MFB végzi.

Területfejlesztési alapot hoz létre jövőre a várostérségi és felzárkóztató fejlesztések megvalósítására a kormány - mondta a területfejlesztésért felelős államtitkár. Mayer Gábor hozzátette: a pénzalapot 2025-ben töltik fel, magyar forrásból.

Már nemcsak stratégiai ágazat az élelmiszeripar és kereskedelem, hanem nemzetbiztonsági szerepet is betölt – jelentette ki az agrárminiszter. Nagy István egy rendezvényen kifejtette: a pandémia, a háború, az energiaválság miatt újra kell gondolni az értékesítési láncot. Úgy vélte: a magyar áruk megbízhatósága és minősége mellett a rövid ellátási láncok is a belföldön előállított termékek mellett szólnak.

Újra meg kell erősíteni Magyarország GMO-mentes álláspontját az élelmiszerbiztonság érdekében - sürgette az LMP. Az ellenzéki párt erről politikai nyilatkozat elfogadását kezdeményezi az Országgyűlésben.

Megjelent a madárinfluenza Hajdú-Biharban, egy hajdúnánási tenyészkacsa telepen azonosították a vír

A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb - jelentette ki a honvédelmi miniszter Hódmezővásárhelyen. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Novák Katalin államfő társaságában nyitotta meg a NATO-erők részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti, országos hadgyakorlatot.

Az európai jövő szempontjából legfontosabb kérdésekben a magyar és a szlovák kormány megközelítése azonos - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban. Szijjártó Péter Robert Fico szlovák kormányfővel tárgyalt.

Izraelben nemzeti gyásznapot tartanak a Hamász október 7-i támadásának több mint 1.400 halálos áldozatáért. A terroristák mintegy 240 embert túszként hurcoltak el a Gázai övezetbe. A palesztin hatóságok közben közölték: több száz külföldi és kettős állampolgár hagyhatja el a Gázai övezetet Egyiptom felé, legnagyobb arányban németek. Az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatala közölte: eddig 569 segélyszállító teherautó jutott el az övezetbe, amelyet az izraeli hadsereg folyamatosan támad. Közben több száz amerikai zsidó aktivista foglalta el csendben a New York-i Szabadság-szobrot, hogy tűzszünetet és a gázai palesztin civilek elleni népirtó bombázások befejezését követelje.

Az ukrán hatóságok eddig 190 gyermeket evakuáltak a Harkiv megyei Kupjanszk környékéről, hogy megvédjék őket az orosz hadsereg ágyúzásaitól - közölte a régió kormányzója. Hozzátette: a gyermekek kimenekítése tovább folytatódik.

Horvátországban idén 75 százalékkal nőtt a határsértések száma, 62 és félezer illegális határátlépést regisztráltak. A kormány jelentése szerint a migrációs nyomás a nyár végéig növekvő tendenciát mutatott.

Benyújtotta lemondását a portugál miniszterelnök, miután korrupció gyanújával őrizetbe vették a kabinetfőnökét. A vizsgálatok a kormány lítiumbányászattal és hidrogéntermelési projektekkel kapcsolatos állítólagos szabálytalanságaira összpontosítanak.

Új olaj- és földgázkitermelési engedélyek kiadása, a dohányzás fokozatos betiltása és a Gázai övezet lakosságának megsegítése szerepel a brit kormány új törvényalkotási tervezetének központi elemei között. A programvázlatot III. Károly király olvasta fel a Lordok Házában a parlamenti évadnyitó ceremónián.

Átadta választási listáját a Vajdasági Magyar Szövetség a választási bizottságnak, ezzel hivatalossá tette részvételét a december 17-ei szerbiai előrehozott parlamenti választáson. Ezzel egy időben vajdasági tartományi választás is lesz, illetve önkormányzati választást tartanak 65 településen.

Megmarad az 500 pontos felvételi rendszer, de az egyetemek nagyobb mozgásteret kapnak abban, hogy mely tantárgyakat fogadják el és milyen pluszteljesítményért adnak többletpontot - közölte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Emelt vizsga esetén minden elért százalék után 1 pont jár majd a felvételin, a középszintű vizsgáért viszont csak az elért százalék kétharmada szerinti pontszám.

Együttműködési megállapodást kötött a gondoskodáspolitikai államtitkárság és az ORFK. Az az együttműködés az Apponyi Franciska Jövőműhely Program részeként valósul meg, amelyben munkáltatókkal közösen segítik a szakellátásban nevelkedő fiatalok pályaválasztását, munkahelyi elhelyezkedését.

Egymillió közalkalmazottnak ígért béremelést a DK árnyékminiszterelnöke. Dobrev Klára közölte: a bérnövekedés része lesz, hogy bevezetik az európai minimálbért, és a minimálbér összegéig minden fizetés SZJA-mentes lesz.

Jövőre 20 milliárd forinttal segíti a párizsi olimpiára és paralimpiára készülő sportolókat, szövetségeket a területért felelős államtitkárság. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elmondta: ez az összeg három támogatási körön keresztül jut el az érintettekhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×