eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Berlin, 2017. június 8.Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: CLEMENS BILAN

Soros György cikket írt az ukrajnai háborúról

A krőzus szerint ha egyszer vége lesz a harcoknak, végre lehet a klímaváltozásra koncentrálni. Soros György Ukrajna győzelmét várja, "közeleg a harctéri fordulat".

Cikket írt a Project Syndicate-ben Soros György, ezt az Index vette észre.

A magyar származású amerikai krőzus szerint tavasszal Ukrajna megfordíthatja a területén zajló háború menetét, és ha Oroszország veszít, "a nyílt társadalmak fellélegezhetnek", ám aztán rá kell feküdni a klímaváltozás elleni küzdelemre.

A háborúban az orosz katonák szerinte már demoralizálódtak, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök is felismert, ezért kellett egy magánhadsereg, Jevgenyij Prigozsin Wagner csoportja.

Soros György szerint az oroszok arra játszanak az ukrán infrastruktúra támadásával, hogy az ukránok elnökük, Volodimir Zelenszkij ellen fordulnak, de Putyin elszámolta magát, kockáztatott, rosszul mérte fel a körülményeket és kellemetlen helyzetbe került, ráadásul

tanácsadói is arra biztatják, ne bízzon a Wagnerban, amely már az ő hatalmát is veszélyeztetheti.

Az orosz belviszályból viszont szerinte profitálhat Ukrajna, hisz egyre-másra érkeznek a nyugati fegyverek, harckocsik.

Soros György leszögezte, az USA továbbra is támogatja Ukrajnát, de Joe Biden jelezte Ukrajnának, hogy a támogatásnak korlátai vannak.

A vállalkozó szerint Vlagyimir Putyin most már a kommunikációs pillanatot keresi, amikor előállhat azzal, hogy békét akar, illetve leülni tárgyalni, de ez a pillanat még nem jött el, miközben viszont

Joe Biden sem akar egyelőre tűzszünetet - "nem tárgyal az ukránok háta mögött".

A cikkben az is szerepel, hogy Vlagyimir Putyin Európát veszélyezteti a szovjet nosztalgiával, már csak ezért is fontos, hogy a háborúban Ukrajna győzzön.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×