eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Súlyos vereséggel kezdett a Balatonfüred

Gyenge játékkal pénteken 31-19-re kikapott Veszprémben a Balatonfüred a vendég horvát Nexe csapatától a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének első fordulójában.

A Nexét jól feltérképezhette a Balatonfüred, hiszen a horvát csapat a regionális SEHA Ligában is érdekelt, ott pedig múlt szombaton találkozott a BL-ben érdekelt MKB-MVM Veszprémmel és simán kikapott 37-21-re. A Füred azért kényszerül Veszprémbe a hazai meccsein, mert saját csarnokában nincs kétoldali lelátó, márpedig ez nemzetközi előírás.

Az első percekben mindkét gárda ideges volt, sok volt a hiba, aztán a Nexe megnyugodott, melynek köszönhetően 4-0-ra elhúzott. Az első hazai gólra nyolc percet kellett várni, aztán időt is kért a Balatonfüred. De ez sem segített, ugyanis kimaradt két büntető is, így negyedóra után már 8-1 volt az állás a horvátok javára. Ezt követően is változatlanul pocsékul játszott a hazai csapat, ezért a 23. percben, 3-10-nél ismét időkérésre kényszerült. Már attól is tartani kellett, hogy az első félidőben kétszámjegyűvé hízik a különbség (4-13), ám a félidő utolsó négy találata a hazaiaké volt.

A második játékrészben egy ideig ugyan jobban játszott a magyar együttes, de az csak arra volt elegendő, hogy állandósuljon a hátrány, felzárkózni nem igazán volt esély. Amint kicsit felpörgött a Balaton-parti gárda, azonnal időt kért a Nexe (43. perc, 14-19). A reflektorok elsötétülése miatt rövid időre megállt a játék, majd a hazai lövőket a kaputól távol tartó horvátok ismét megléptek (48. perc: 14-23) és már nem engedtek ki, így értékes két ponttal távoztak Veszprémből.

A Balatonfüred jövő szombaton a svéd Eskilstuna otthonában lép pályára.

Szombaton játsszák:
Melsungen (német)-Eskilstuna (svéd) 19.00

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×