eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György

Belehalt sérüléseibe egy Kelet-Ukrajnában meglőtt orosz újságíró

Belehalt sérüléseibe egy orosz újságíró, aki egy aknagránát becsapódásakor sebesült meg súlyosan Ukrajna keleti részén - közölte kedden a luhanszki kórház egyik orvosa.

A számos televízió- és rádiócsatornát működtető orosz állami VGTRK társaság szóvivője korábban megerősítette, hogy tudósítójukat, Igor Korneljukot válságos állapotban szállították kórházba, miután a Luhanszk városától északra fekvő Metaliszt és Mirnode falvakra kilőtt aknagránátok súlyosan megsebesítették.

Kelet-Ukrajnában, főként Luhanszk és Donyeck megyékben folyamatosak az összetűzések az oroszbarát szeparatisták és az ukrán kormányerők között.

Az ukrajnai konfliktus az utóbbi napokban tovább mélyült, miután a szakadárok lelőtték az ukrán hadsereg egyik katonai szállító repülőgépét negyvenkilenc emberrel a fedélzetén, Oroszország pedig leállította a gázszállítást Ukrajnába.

Május végén a Russia Today nevű, Kremlhez hű orosz televíziós csatorna szabadúszó újságírója sebesült meg a kelet-ukrajnai Mariupolnál, őt később hazaszállították Oroszországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×