eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megkezdődött az elnökválasztás Litvániában

Elnökválasztás kezdődött vasárnap reggel Litvániában, a voksolás egyértelmű esélyesének a jelenlegi államfőt, Dalia Grybauskaitét tartják.

A legfrissebb felmérések szerint az 58 éves volt pénzügyminiszter és európai biztos a szavazni készülő állampolgárok közel 50 százalékának bírja a bizalmát.

A hat másik jelölt közül kettőnek tulajdonítanak még komolyabb esélyeket, a szociáldemokrata Zigmantas Balcytisak és Arturas Paulauskas munkáspárti parlamenti képviselőnek.

Grybauskaite függetlenként indul a voksoláson.

A 2,5 millió választó helyi idő szerint este nyolc óráig járulhat a szavazóurnákhoz, az első eredmények éjszaka várhatók.

Ha egyik jelölt sem szerez abszolút többséget, második fordulóra lesz szükség. Ezt május 25-én tartják, az európai parlamenti választással egy időben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×