eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ukrán nemzeti gárdisták az orosz állásokra tüzelnek légvédelmi gépágyújukkal a kelet-ukrajnai Harkivi területen 2022. november 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andrij Marijenko

Ukrajna hadisikereket jelentett be

A dél-ukrajnai Mikolajiv megyében már csak három települést kell az ukrán erőknek az orosz megszállás alól felszabadítaniuk ahhoz, hogy a megye egészét visszavegye Ukrajna - közölte Vitalij Kim, a régió kormányzója.

A tisztségviselő hozzátette, hogy mindhárom település a tengerbe nyúló kinburni keskeny földsávon található. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Natalia Humenyuk, a dél-ukrajnai műveleti parancsnokság sajtóközpontjának vezetője hétfőn közölte: a térségben most információs csendben zajlanak a hadműveletek. Annyit árult el, hogy a tengeren tomboló vihar segíti a terület felszabadítását.

A vezérkar keddi jelentésében kiemelte, hogy az orosz hadseregnek a február óta elszenvedett embervesztesége Ukrajnában elérte a 85 ezret.

Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegram üzenetküldő alkalmazáson, hogy az elmúlt nap alatt négy civil vesztette életét, és négy másik sérült meg a régióban orosz támadások következtében.

Az Ukrenerho állami energiaszolgáltató vállalat sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy korlátozzák az áramellátást a keddi napon Ukrajna egész területén, óránként ütemezett kimaradások lesznek.

Volodimir Kudrickij, a vállalat vezetője sajtótájékoztatóján közölte, hogy az ukrán energiarendszert ért múlt heti masszív orosz rakétatámadás után az Ukrenerhónak "gyakorlatilag nem maradt ép hő- és vízerőműve, illetve csomóponti alállomása Ukrajnában. Szavai szerint az általa vezetett vállalat 15 objektumát érte csapás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×