eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Egészségügyi alkalmazott egy antigén gyorstesztet elemez a torinói Cottolengo kórházban, ahol megkezdték a dolgozók és a látogatók tesztelését a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrésére 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Kiderült, mennyi covidos van az Ukrajnából érkező menekültek között

Nem ez a jellemző betegség.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza alapján az rtl.hu azt írta, hogy az úgynevezett befogadópontokon mindenkit tesztelnek, és hogy március 9-ig 5 ezer elvégzett tesztből 69 lett pozitív, ami kevesebb, mint 1,5 százalékos arány.

Egy beregsurányi önkéntes orvos arról számolt be, hogy ők jellemzően azokat szűrik koronavírusra, akiknek felsőlégúti panaszaik vannak. Ám nem ezek a jellemző betegségek az érkező menekülteknél, inkább a megfázás, valamint a gyomorpanaszok (hányás, hasmenés) a gyakoriak.

A Máltai Szeretetszolgálat egyik szakembere arra figyelmeztetett, hogy TBC és más fertőző betegségek is előfordulhatnak az érkezőknél.

Póta György házi gyermekorvos szerint szem előtt kell tartani továbbá, hogy Ukrajnában kevés a kötelező oltás. Nemrég volt például kanyarójárvány (a kanyarónak közel 3 hét az "inkubációs", vagyis a lappangási ideje).

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×