eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: pixabay

Új online szolgáltatással bővített az adóhatóság

Mostantól az egyszerűsített foglalkoztatás is rögzíthető az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű webes alkalmazásának használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: egyszerűen, internetes eléréssel, akár okoseszközről is, gyorsan elintézhető számos ügy, ha valakinek van ügyfélkapuja.

Az egyszerűsített foglalkoztatásról (EFO) szóló bejelentés – KAÜ-azonosítás után – akár közvetlenül a munkakezdés előtt is beadható. A küldés előtt a felhasználó az „érvényes” bejelentéseket lekérdezheti és az új adatokat visszavonhatja és törölheti is – tájékoztatott közleményében az adóhatóság.

A dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis a fals adatokat blokkolja a rendszer, a feldolgozhatatlan bejelentés nem küldhető be. Így azt is ellenőrzi az ONYA, hogy a foglalkoztatott neve és az adóazonosító jel összetartozik-e és erről azonnal – legkésőbb az „Ellenőrzés” / „Véglegesítés” gomb megnyomása után – visszajelez az adózónak.

Továbbra is elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ÁNYK) a ’T1042E’ jelű űrlap, amelyen bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás, azonban az ONYA könnyebb megoldást jelent.

Az ONYA a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×