eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Rendőrök az észak-szlovákiai Ruttka (Vrútky) egyik általános iskolájában elkövetett késelés helyszínén 2020. június 10-én. Egy embert megölt, öt másikat - köztük gyerekeket is - megsebesített egy késes támadó, a 22 éves túrócszentmártoni (Martin) férfit a helyszínre érkező rendőrök lelőtték. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.
Nyitókép: MTI/AP/TASR/Erika Durcova

Videón a ruttkai késelő megfékezése – csak erős idegzetűeknek

A szlovák médiában nyilvánosságra hozták térfigyelő kamerák felvételeit a támadó lelövéséről.

A Markíza megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek rögzítették, amint a rendőrök lelövik a ruttkai iskolai késes támadás elkövetőjét – írta a parameter.sk, amely szintén közzétette a videót. A megrázó felvételeken jól látszik, hogy pár pillanattal a támadó és a megfékezésén dolgozó rendőrök feltűnése előtt még kisgyermekes anyukák sétáltak a békés utcán.

A videón azt is látni, hogy a rendőr a támadó lábára céloz, ő viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves túróczszentmártoni Ivan Č-t. Mindkét rendőr a földre esett, csak később derült ki, hogy sérüléseiket a földről visszapattanó golyók okozták. Hamarosan megérkezett az erősítés is.

Amint azt az Infostart is megírta, iskola korábbi diákja, Ivan Č. 2020. június 12-én csütörtökön délelőtt egy késsel érkezett az intézménybe, az egyik üveges ajtót betörve jutott be, majd az igazgatóhelyettessel és a portással találta szembe magát. A 62 éves Jaroslav Budz igazgatóhelyettes, matematika-kémia tanár nem élte túl a támadást. Szúrt sebeket és vágási sérüléseket szenvedett az iskola gondnoka is.

Ezután Ivan Č. a legközelebbi osztály felé vette az irányt, ahol az órát tartó igazgatónőt és két negyedikes, azaz kilencéves diákot is megsebesített. Az egyik gyermeknek vágási, a másiknak és a pedagógusnak mellkasi és hasi szúrás okozta sérülései vannak. Ezt követően megpróbált elmenekülni, a sérült gondnok eredt utána. A sérülteket kórházban ápolják.

A kiérkező rendőrök megpróbálták feltartóztatni a késsel védekező támadót, de végül kénytelenek voltak lőfegyvert használni. Az egyikük lelőtte őt, de a célt tévesztett töltények a földről visszapattanva őket is megsebesítették.

Branislav Zacharides, a település polgármestere elárulta, hogy Ivan Č. korábban nem volt problémás diák, és az igazgatónő sem tudott olyasmiről, amiért esetleg bosszút állhatott volna.

Igor Matovič miniszterelnök is megemlékezett a tragédiáról, egyúttal jelezte, hogy javasolni fogja az elhunyt igazgatóhelyettes posztumusz kitüntetését Zuzana Čaputova köztársasági elnöknek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×