eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Egységes tanulmányi rendszer jön létre a felsőoktatásban

Egyesül a két nagy felsőoktatási tanulmányi rendszer, a Neptun és az Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR).

Az érintett informatikai cégeknek az MTI-hez kedden eljuttatott közös állásfoglalása szerint a cél az egységes intézményi oktatási infrastruktúra, amely magában foglalja az eddig egymás mellett futó fejlesztéseket. Ötvözi továbbá az eddig használt rendszerek előnyeit, hogy a tanintézmények oktatói és hallgatói országosan és egységesen magasabb színvonalú, komplexebb, átjárható szolgáltatásokat kaphassanak.

Az egységesítést követően több olyan, mostantól mindenki számára elérhető új funkció egységes bevezetése és országos felhasználása várható, mint például a tananyagszerkesztő és -lejátszórendszer és az ezt is támogató kooperációs rendszerek.

Az új rendszer egyúttal költségtakarékosabb fenntartást és fejlesztést tesz elérhetővé az intézményeknek, valamint dolgozóiknak és hallgatóiknak - jelezték, hozzátéve: a változások az SDA Informatikai Zrt. és a Dexter Informatikai és Tanácsadó Kft. közötti kétéves egyeztetési folyamat után válnak lehetővé.

A Neptun rendszert felsőoktatási intézmények használják tanulmányi, pénzügyi, oktatásszervezési feladataik adminisztrálására. Ugyancsak a Magyarországon használatos felsőoktatási szoftver az ETR, a diákok interneten keresztül intézhetik az oktatási intézménnyel kapcsolatos teendőiket, kurzusokat vehetnek fel és vizsgákra jelentkezhetnek.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×