eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Kratochvill Attilát választották meg a Vas megyei Felsőcsatár polgármesterének

Kratochvill Attila független jelöltet választották meg vasárnap a Vas megyei Felsőcsatár polgármesterének - közölte az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője.

Horváth Eszter tájékoztatása szerint a 252 érvényesen leadott szavazat közül 137-et szerzett meg Kratochvill Attila, míg ellenfelére, a szintén független Lendvai Gáborra - a korábbi polgármesterre - 115-en voksoltak.

Felsőcsatáron azért kellett időközi polgármester- és képviselő-választást tartani, mert a testület nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel, ezért áprilisban saját feloszlatása mellett döntött.

A négy képviselői helyre ezúttal tizenegyen jelöltették magukat, a megválasztottak közül hárman voltak tagjai a korábbi testületnek. Valamennyi képviselőjelölt függetlenként vállalta a megmérettetést.

Felsőcsatáron a 419 választásra jogosult közül 258 ment el vasárnap szavazni, hat érvénytelen voksot találtak az urnában. A választási részvétel nagyobb volt, mint tavaly ősszel, akkor csak 246-an járultak a szavazóurnához.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×