eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

U20-as vb - Közel állt a bravúrhoz a magyar csapat Brazília ellen

A magyar válogatott közel nyolcvan percet emberhátrányban futballozva 2-1-es vereséget szenvedett a brazil csapattól az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon.

A magyarok vasárnap a nigériaiakkal találkoznak, s döntetlennel továbbjuthatnak a nyolcaddöntőbe.

E csoport, 2. forduló:
Brazília-Magyarország 2-1 (1-0)
-------------------------------------
New Plymouth, 4000 néző, v.: al-Mirdaszi (szaúd-arábiai)
gólszerzők: Danilo (50.), Pereira (85.), illetve Mervó (8.)
kiállítva: Tamás (16.)
sárga lap: Marlon (2.), Gabriel (92.), illetve Osváth (6.), Tamás (12., 16.)

Brazília:
----------
Jean - Jorge, Lucao, Marlon (Jaja, a szünetben), Joao Pedro - Alef, Danilo - Marcos Guilherme (Andreas Pereira, a szünetben) , Boschilia (Leo Pereira, 88.), Gabriel - Judivan

Magyarország:
-------------
Székely György - Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián - Vida Máté, Nagy Ádám - Kalmár Zsolt (Nagy Dominik, 65.), Forgács Dávid, Sallai Roland (Zsótér Donát, 75.) - Mervó Bence (Talabér Attila, 66.)

Álomszerűen kezdett a magyar csapat, ugyanis az észak-koreaiak ellen triplázó Mervó Bence már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést - igaz, ehhez kellett a brazil kapus hatalmas hibája is. Nem sokkal később kis híján növelte előnyét a magyar válogatott, de a nyitómérkőzésen szintén eredményes Forgács Dávid lövése a felső lécen csattant. A 16. percben nehéz helyzetbe került Bernd Storck együttese, ugyanis Tamás Krisztián megkapta második sárga lapját, így bő negyed órát követően emberhátrányba került a csapat.

Innentől kezdve a dél-amerikaiak vették át a kezdeményezést, de a magyarok növelhették volna előnyüket: előbb Kalmár Zsolt vette észre tökéletesen, hogy a brazil kapus messze kint áll a kapujából, ám félpályán túli lövése célt tévesztett. Később Mervó járt közel második góljához, de közeli fejesét nagy bravúrral hárította Jean.

A fordulást követően gyorsan egyenlítettek a brazilok, Pereira lövését még hatalmas bravúrral védte Székely György, a szöglet után Danilo fejesével szemben azonban már a magyar kapus is tehetetlen volt. A brazilok ezt követően szinte végig egykapuztak, a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát, s mindössze pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni. A nyomást a 85. percig bírta a magyar csapat, ekkor büntetőt kaptak a brazilok, amelyet Pereira értékesített, Székely csak hozzá érni tudott a labdához.

korábban:
a csoport másik mérkőzésén:
Nigéria-Koreai NDK 4-0 (0-0)
korábban:
1. forduló:
Magyarország-Koreai NDK 5-1 (2-1)
Brazília-Nigéria 4-2 (2-2)

A csoport további programja:
3. forduló, vasárnap:
Brazília-Koreai NDK, Christchurch 7.00
MAGYARORSZÁG-Nigéria, New Plymouth 7.00
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Brazíliai 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3 (6-3), 3. Nigéria 3 (6-4), 4. Koreai NDK 0

A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×