eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Talpra kell állítani a magánszektort! - 25 éve történt

1990. január 20. szombat: Horváth István belügyminiszter lemondását, valamint a rádió és a televízió munkáját felügyelő bizottság feloszlatását követelték Budapesten az SZDSZ és a Fidesz által szervezett tüntetés résztvevői. A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt választási hadjáratának sikeres megvívása jelenleg a párt legfontosabb feladata.

Horváth István belügyminiszter lemondását, valamint a rádió és a televízió munkáját felügyelő bizottság feloszlatását követelték Budapesten az SZDSZ és a Fidesz által szervezett tüntetés résztvevői. A Vörösmarty térről induló néhány száz fős tömeg, a BM épületénél már több ezerre duzzadt. A tüntetés békés szándékát hangsúlyozó felszólalók - köztük Haraszti Miklós az SZDSZ, és Orbán Viktor, a Fidesz képviselője - követelték az állambiztonsági szolgálat azonnali feloszlatását. Felvetették Németh Miklós miniszterelnök személyes felelősségét is. A tüntetés szónokai másik fontos követelésükként megfogalmazták, hogy a társadalom békés átmenetének szükségszerű velejárója a sajtó szabadsága, a pártfelügyelet nélküli tömegtájékoztatás. Követelték a rádió és a televízió felügyelő bizottságának azonnali feloszlatását.

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt választási hadjáratának sikeres megvívása jelenleg a párt legfontosabb feladata. Ezt hangsúlyozta Vörös Vince pártelnök, az FKGP programismertető országos nagygyűlésén, a MOM művelődési házában. Hozzátette, a Kisgazdapárt az elnyomott, kisemmizett vidék lakosságának érdekeit kívánja képviselni, a földkérdés átfogó rendezésével pedig vissza akarja helyezni jogaikba mindazokat, akik szeretik és megművelik a földet.

A Magyar Demokrata Fórum választások előtti feladatairól rendeztek tanácskozást Győrben. Az összejövetelen körülbelül 150-en vettek részt, döntően az észak-dunántúli régióból, de érkeztek választással foglalkozó MDF aktivisták, választási bizottsági tagok az ország távolabbi részeiből is. A konferencián osztrák és amerikai választási szakértők is jelen voltak.

A társadalmi, gazdasági kibontakozáshoz elengedhetetlen a magánszektor talpra állítása - hangzott el egyebek között a Vállalkozók Pártjának első kongresszusán. Szabó Tibor pártelnök kifejtette: ahhoz, hogy Magyarország a vállalkozók országává válhasson, az államnak ki kell vonulnia a gazdaság egyes területeiről, és át kell adnia helyét a magánkezdeményezéseknek.


További érdekességek a rendszerváltó időkről a facebook.com/kozossiker oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×