eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Filipovic: szerb erődemonstráció volt a Margitszigeten

Erődemonstrációnak nevezte a margitszigeti győzelmet Filip Filipovic, a szerb válogatott egyik legjobbja, aki szerint csapata az "óriások játékában" hihetetlen módon győzte le Magyarországot a vízilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

Filipovic szerint sok borúlátó vélemény hangzott el a kontinensbajnokság idején a szerb csapat kilátásait illetően, főleg a csoportmérkőzések után, de - amint azt mondta - ő soha sem kételkedett abban a "vitathatatlan minőségben", amit már évek óta képvisel a szerb válogatott - nyilatkozta a Szerb Vízilabda Szövetség honlapján.
"Láthattuk, hogy ma este nagy terhet viseltek a fiatal játékosok is és azok is, akik csak néhány percet játszottak" - mondta a balkezes pólós, aki szerint a szerb csapat tagjai győzni akartak és ezért "egyként lélegeztek".
"A Margitszigeten a vízilabda óriásai játszottak, és Szerbia hihetetlen módon győzte le Magyarországot. Erődemonstráció volt ez. Nem emlékszem rá, hogy bárki is egy ilyen mérkőzésen így meg tudta volna verni a magyarokat" - emelte ki Filipovic, és kijelentette, ez nagyban Dejan Savic szövetségi kapitánynak köszönhető. A döntő után a kétkedők is láthatták, hogy amit tesz, az a legjobb a csapatnak - így Filipovic, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Savic minden alkalommal vállalta a felelősséget, ha rossz volt az eredmény. A csapat továbbra is egyként támogatja őt - tette hozzá.

A szerb sajtó rámutat arra, hogy Dusan Mandic óriási fájdalmakat élt át a döntő idején. A meccset fülgyulladással játszotta végig, de így is a legjobbak között említhető a neve.

Andrija Prlainovic szerint a 2009-es római világbajnokság mellett a mostani margitszigeti győzelem tartozik a legkedvesebb pillanatai közé a nemzeti válogatottal.

"Egy nem mindennapi helyzetben ilyen meggyőzően legyőzni a magyarokat, ritka dolog. Volt egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog. Ilyen játékot régen láthatott a közönség Magyarország ellen Budapesten. Egész életemben emlékezni fogok rá" - tette hozzá Prlainovic.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×