eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Több mint ezer versenyző a szegedi korosztályos kajak-kenu vb-n

Bár az akkreditáció még nem fejeződött be, már biztos, hogy több mint ezer versenyző áll rajthoz csütörtöktől a szegedi ifjúsági és U23 kajak-kenu világbajnokságon.

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, az idény legjelentősebb utánpótlás-versenyéről tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a versenyen 73 ország képviselteti magát, az eddig akkreditált versenyzők és sportvezetők összlétszáma pedig meghaladja az ezerötszáz főt.

Az olimpiai bajnok, aki egyben a szervezőbizottság elnöke úgy fogalmazott, ez a hatalmas érdeklődés a magyar kajak-kenu sport sikerének is szól.

Schmidt Gábor csapatvezető, a szövetség szakmai alelnöke hangsúlyozta, ez a hetedik világverseny, melyet Szegeden rendeznek meg, s a sportág mindig igazi otthonra talált a Maty-éren, ahol fantasztikus környezet várja a versenyzőket.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző szerint minden sportoló álma, hogy egyszer hazai közönség előtt szerepelhessen egy nagy világversenyen. Ez mindenkinek hatalmas lökést adhat pályafutásán.

A szakember úgy véli, a válogatott teljesen alkalmas arra, hogy a tavalyi korosztályos világbajnoksághoz - amikor nyolc aranyérmet szerzett a magyar csapat - hasonló eredményt érjen el. Hozzátéve: az U23-as korosztály jóval erősebb is, mint a tavalyi gárda.

A vezetőedző hangsúlyozta, a legfontosabb cél azonban az, hogy a fiatalok tovább menedzselve sikerrel be tudjanak illeszkedni a felnőtt válogatottba.

Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója kifejtette, elindult a generációváltás a sportágban. Elmondta: az elmúlt időszakban nem voltunk igazán sikeresek 200 méteren, az utánpótlás csapatban azonban többen is vannak, akik a világkupán bizonyították, és a hétvégén is igazolhatják, hogy van keresni valónk ezen a távon is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×