eur:
392.95
usd:
367.37
bux:
67039.3
2024. április 29. hétfő Péter

Egymilliárdot sikkasztottak a mezőkövesdi takarékból

Kitalált hitelesek nevében vettek fel kölcsönöket egy mezőkövesdi takarékpénztár dolgozói. Az ügyben négy embert gyanúsítanak, nagyjából egymilliárd forint értékben elkövetett sikkasztással - a pénzt azonban a rendőrség egyelőre nem találja.

Tíz év alatt mintegy egymilliárd forintot sikkasztottak az alkalmazottak egy mezőkövesdi takarékszövetkezetben a Blikk értesülése szerint. A lap információi szerint a négy alkalmazott fénymásolóval gyártotta a kitalált hitelesek adatlapjait. A pénzintézetben dolgozott az azóta már leszerelt mezőkövesdi rendőrfőkapitány felesége is, akiről kiderült: szintén érintett az ügyben. Az ügy felderítésében a rendőrség segítségére vannak a biztonsági kamerák felvételei is - a dolgozók ugyanis saját pénzintézetükben a kamerák előtt intézték sajátos pénzügyeiket.

A lap információi szerint a gyanúsítottak 1428 esetet ismertek be, de állításuk szerint hasznuk az ügyletekből nem származott.

A pénzintézet dolgozói azzal védekeztek, hogy a csalást azért követték el, hogy a központban lássák, jól dolgoznak. Az első hitelt a második fiktív kölcsönből törlesztették, és ez így működött a folytatásban is. Az lap szerint az egyik gyanúsított az őt kihallgatónak azt mondta, azért nem álltak meg és szálltak ki a csalássorozatból, mert azt remélték, nyernek a lottón, és abból visszafizethetik a hiányzó pénzt.

Az egymilliárd forint körüli elsikkasztott pénzt még keresik, - már külföldön is - a dolgozóknál mindössze néhány milliót találtak meg belőle, így jelenleg vizsgálják a gyanúsítottak külföldi kapcsolatait, utazásait, de még telefonbeszélgetéseiket is.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közleményben igyekszik megnyugtatni a betéteseket: a Borsod Takarékszövetkezet napi működését nem befolyásolja a bűncselekmény. A pénzintézet szerint anyagi kondícióik és működésük stabil.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×