eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tűz volt a Mátrai Erőműben - óriási a kár

Tűz ütött ki szerda hajnalban Visontán a Mátrai Erőműben; a lángokat rövid időn belül eloltották, senki sem sérült meg, a kár értéke azonban eléri 3 millió eurót, vagyis mintegy 900 millió forint.

Korcsog Béla, a Mátrai Erőmű Zrt. médiareferense az MTI-vel azt közölte: az első vizsgálat szerint feltehetően az erős havazás és a tartós hideg is közrejátszott abban, hogy kigyulladt a IV-es blokk főtranszformátora, amikor éppen hálózatra kapcsolták az áramtermelő egységet. A tűz nem jelent kiesést az áramtermelésben, mert az erőmű rendelkezik tartalék főtranszformátorral - tette hozzá.

Mint elmondta, a lángok hajnali fél hatkor lobbantak fel a berendezésben, és az üzemi, illetve az állami tűzoltók háromnegyed hétre meg is fékezték a tüzet. Személyi sérülés, illetve a környezetet veszélyeztető szennyeződés sem a tűz kapcsán, sem az oltás során nem történt, a kár értéke azonban eléri a 3 millió eurót.

Korcsog Béla közlése szerint a Mátrai Erőmű Zrt. hasonló károk következményeinek mérséklésére rendelkezik megfelelő biztosítással, a fogyasztókat nem fogja a tűzesetből fakadó hátrány érni.

Kitért arra, hogy a veszteségek mérséklése érdekében a cég előbbre hozta a IV-es blokk nagyjavítását, amelynek során beépítik a tartalék főtranszformátort.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×