eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az ukrajnai magyar kisebbség is téma volt Orbán és Janukovics megbeszélésén

Viktor Janukovics ukrán elnökkel tárgyalt pénteken Kijevben Orbán Viktor. A miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint az ukrán elnök kifejezte tiszteletét az országában élő magyar kisebbség iránt.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tárgyalópartnerek egyetértettek abban, hogy a két ország egyidejű politikai stabilitása miatt óriási lehetőség van a magyar-ukrán kapcsolat fejlesztésére. Mindketten hangsúlyozták a kétoldalú gazdasági kapcsolat fejlesztésének fontosságát.

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország érdekelt Ukrajna európai integrációjában - közölte Szijjártó Péter, hozzátéve: Orbán Viktor és Viktor Janukovics megállapodtak abban, hogy a két ország külügyminiszterei közös cselekvési tervet dolgoznak ki Magyarország európai uniós elnökségének időszakára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×