eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tudja, hogy sziámi ikrei lesznek, mégsem veteti el a magzatait

Az ultrahang kimutatta, hogy sziámi ikrei lesznek, egy brit nő mégsem veteti el a magzatokat. Az orvosok szerint a kicsiknek húsz százalék esélyük van a túlélésre, az asszony és a férje azonban hajthatatlan.

Az orvosok szerint meg kellene szakítani a terhességét, egy brit nő, a 25 éves Lisa azonban úgy döntött, megszüli sziámi ikreit. A babák teste közös, fejük viszont különvált, azt azonban még nem lehet megállapítani, hogy mely szerveik kapcsolódnak össze, és melyek működnek majd külön.

Eddig soha egyetlen, Nagy-Britanniában született kétfejű ikergyermek sem érte meg a felnőttkort, Lisa, és férje, Mike azonban eltökélt: megtartják a babákat, bár döntésüket orvosaik és rokonaik is ellenzik.

Sok ember rám néz, és azt mondja: torzszülötteket fogok szülni, de nem érdekel: áldottnak érzem magam. Számomra az ikrek isten ajándékai, adnunk kell nekik egy esélyt - magyarázta döntését a kismama, aki már nevet is adott magzatainak.

Lisa és férje hét éve szeretnének kisbabát, és Abigail és Brittany Hensel történetéből merítenek reményt: az amerikai ikerlányok tavaly ünnepelték tizennyolcadik születésnapjukat, és viszonylag normális életet élnek.

Csak azt szeretnénk, ha adnának nekünk egy esélyt. Tudjuk, hogy nagyon nehéz idők várnak ránk, de amennyire lehet, felkészültünk erre. Olyan sokáig küzdöttünk, hogy gyermekünk lehessen, és most, hogy itt a lehetőség, nem dobhatjuk el - mondta Mike, az édesapa.

Lisa orvosai még nem tudják, hogy születésükkor a magzatoknak hány szerve lesz összekapcsolódva - ezt csak a terhesség huszadik hetétől lehet megállapítani. A kicsiknél eddig csak egyetlen szívhangot sikerült megfigyelni.

Nagy-Britanniában nemrégiben kíséreltek meg szétválasztani egy sziámi ikerpárt, ám röviddel az operáció után mindkét kislány - Faith és Hope Williams - meghalt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×