eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

A fogamzásgátló még a párválasztást is befolyásolja

A fogamzásgátló tabletta szedésétől is függ, hogy egy hölgy hogyan választ magának partnert - állítják a kutatók.

Az antibébi tabletták szedése befolyásolja azt, hogy a nők hogyan reagálnak a férfiak illatára. Bár sokakban nem tudatosul, a párkapcsolatok létrejöttét nagyban befolyásolja az, hogy megnyerőnek találjuk-e a másik ember természetes szagát.

A kutatók rámutatnak: a gyengébbik nem képviselői tudat alatt a férfiak szaga alapján próbálnak olyan partnert keresni, akinek a genetikai állománya eltérő az övéktől. Mindez azért fontos, mert az eltérő génállománnyal rendelkező szülők gyermeke erősebb, életképesebb lesz, hiszen immunrendszere ellenállóbb, így kevesebb betegséget kap el.

Mindezt a test illata közvetíti, bár nehéz dolguk van a hölgyeknek, ha egy szappant, dezodort, borotválkozás utáni arcszeszt és parfümöt is használó férfival akadnak össze, ami manapság nem ritka. A természetes testszag azonban továbbra is támpontot ad a partner génállományáról.

A University of Liverpool kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a hölgyek elveszítik ezt a tájékozódási képességüket, ha fogamzásgátló tablettát szednek. Kutatásukba száz nőt vontak be, akiknek hat férfi közül kellett kiválasztaniuk a legvonzóbbat, az illatuk alapján. A vizsgálat első részében a nők még nem szedtek fogamzásgátlót, később elkezdték a tabletta szedését, ekkor ismét elvégezték velük a kísérletet.

Kiderült, hogy az első alkalommal sokkal gyakrabban választottak olyan férfit, akinek a génállománya jelentősen eltér a sajátjuktól.

A kutatók az eredmények tükrében rámutatnak: ha a párkapcsolat akkor jön létre, amikor a hölgy antibébi-tablettát szed, a természet által nyújtott képességet kiiktatva a nők olyan párt választanak, akivel gyengébb immunrendszerrel rendelkező utódokat nemzhetnek.

Korábbi kutatások arra mutattak rá, hogy bár az emberek sokkal érzéketlenebbek a szagok iránt, mint sok állatfaj egyedei, a párválasztás a nők számára mégis egy olyan eset, amikor bátran hagyatkoznak a szaglásukra.

A fogamzásgátló tabletta nem kizárólag a nők szaglására van hatással. A többi mellett befolyásolja szexuális aktivitásukat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×