eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fucsovics Márton a francia Geoffrey Blancaneaux  elleni játszma után a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 23-án. Fucsovics 6:2, 6:4, 6:4 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Fucsovics Márton revansot vett kínai ellenfelén

A 14. helyen kiemelt Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott az egyesült államokbeli Winston-Salemben zajló keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 58. magyar játékos – aki múlt héten nem jutott főtáblára Cincinnatiben – hétfőn a kilenc hellyel mögötte álló kínai Csang Cse-csennel csapott össze, pályafutása során másodszor. Korábbi találkozójukat a 26 éves ellenfél nyerte meg tavaly októberben Nápolyban. Az észak-karolinai versenyen a 31 esztendős Fucsovics a nyitókörben erőnyerő volt, az ázsiai pedig a fehérorosz Ilja Ivaskát (99.) búcsúztatta.

A hétfői csata a nyíregyházi játékos fölényét hozta, ugyanis a mérkőzés során egyszer sem veszítette el a szervajátékát, miközben az első szettben egyszer, a másodikban kétszer nyert fogadóként gémet, így könnyedén jutott tovább. A közel másfél órás csata során Csangnak bréklehetősége is csak kétszer volt.

A magyar éljátékosra a nyolcaddöntőben a harmadikként rangsorolt amerikai Sebastian Korda (33.) vagy a francia Benjamin Bonzi (101.) vár.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton (14.) - Csang Cse-csen (kínai) 6:4, 6:2

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×