eur:
388.74
usd:
361.96
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Nizhnevartovsk, Russia - March 11, 2013: Woman hand holding iPhone with Google Plus App and using tPad. Google Inc. is an American multinational corporation that provides Internet-related products and services, including internet search, cloud computing, software and advertising technologies.
Nyitókép: Erikona/Getty Images

Szigorított a Google a belépésen, már látszik az eredménye

A cég friss közlése szerint felére csökkent a fiókfeltörések száma azoknál, akiknél bekapcsolták a kétfaktoros azonosítást.

A Google 2021 májusában jelentette be, hogy változtatni fog a Google-fiókba bejelentkezés módján. A gyakorlatban ez azt jelentette: szép lassan azoknál is bekapcsolták a kétfaktoros azonosítást (2FA), akik eddig ezt nem tették meg. Azzal, hogy a belépéshez kell például a felhasználó mobilja is, a cég azt akarta elérni, hogy jóval kevésbé lehessen feltörni a fiókokat.

A keresőcég szerint azon felhasználók között, ahol a 2FA automatikusan engedélyezve volt, 50 százalékkal csökkent a fiókfeltörések száma – írja a hvg.hu. Mindez a cég szerint arra bizonyíték, hogy az „extra” védelmi kör hatékonyan tudja távol tartani a kiberbűnözőket. A vállalat azt nem közölte, szám szerint hány fiókot törtek fel a mért időszak alatt.

A Google eddig több mint 150 millió felhasználónál kapcsolta be a kétlépcsős azonosítást, amit a tervek szerint idén tovább folytatnak.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×