eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután kihagyott egy 11-est a Bayer Leverkusen ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. november 28-i mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Szoboszlai Dominik megsérült

A három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig 2-0-ra nyert Stuttgartban a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján.

A lipcseieknél Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is a kezdőbe jelölte Domenico Tedesco vezetőedző, de utóbbit végül kénytelen volt kihagyni, mert - a Kicker internetes tudósítása szerint - a bemelegítés során izomsérülést szenvedett. Ezt később a klub is megerősítette közleményében.

A mérkőzésen a vendégek a 11. percben büntetőből szereztek vezetést, de azt követően küzdelmes mezőnymunkára kényszerültek. A szünet után a kiesés ellen küzdő Stuttgart már átvette a kezdeményezést, Gulácsi három alkalommal bravúros védéssel akadályozta meg az egyenlítést. A 70. percben Christopher Nkunku egy kontra végén megduplázta a Leipzig előnyét, és az eredmény a lefújásig már nem változott.

Az előző idényben ezüstérmes Leipzig először nyert vendégként a bajnoki idényben, négy döntetlen és négy vereség mellett. A Stuttgart sorozatban negyedik meccsén bizonyult gólképtelennek, ebben az időszakban egy pontot gyűjtött.

Robert Lewandowski mesterhármassal járult hozzá a címvédő és éllovas Bayern München 4-0-s kölni győzelméhez.

Szalai Ádám csapata, a Mainz az újonc Bochumot fogadta, és győzte le 1-0-ra. A magyar légiós - aki egy hónappal ezelőtt autóbalesetet szenvedett, majd kisebb műtéten esett át - továbbra sem volt tagja a mainzi keretnek.

Eredmények

  • Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 1-2 (0-0)
  • VfB Stuttgart-RB Leipzig 0-2 (0-1)
  • 1. FC Köln-Bayern München 0-4 (0-2)
  • FSV Mainz 05-VfL Bochum 1-0 (0-0)
  • Union Berlin-TSG Hoffenheim 2-1 (1-1)
  • VfL Wolfsburg-Hertha BSC 0-0

pénteken játszották:

Borussia Dortmund-SC Freiburg 5-1 (3-0)

vasárnap játsszák:

Augsburg-Eintracht Frankfurt 15.30

Arminia Bielefeld-Greuther Fürth 17.30

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×