eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Elektromos gokartok a Palóc Ringen, a leghosszabb hazai versenygokart-pályán az ünnepélyes átadás napján Patvarc közelében 2021. november 19-én. A pálya egyedülálló lehetőséget teremt a térségben a tehetségek felkutatására és az autósport-utánpótlás nevelésére, hiszen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásainak minden tekintetben megfelelően lett kialakítva, így nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. Másrészt a teljes egészében uniós és állami támogatásból kialakított létesítmény a térség és Patvarc község mellett Nógrád megye nyugati részének turisztikai kínálatát is jelentősen gazdagítja.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Átadták a leghosszabb hazai versenygokart-pályát

A Palóc Ring jelentősen növeli Nyugat-Nógrád vonzerejét, jelentősen gazdagítja turisztikai kínálatát - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter a leghosszabb hazai versenygokart-pálya ünnepélyes átadásán, Patvarc közelében.

Palkovics László köszöntőjében kiemelte: a Palóc Ring megvalósítása két szempontból is egyedi fejlesztés. Egyrészt egyedülálló lehetőséget teremt a térségben a tehetségek felkutatására és az autósport-utánpótlás nevelésére, hiszen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásainak minden tekintetben megfelelően lett kialakítva, így nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Másrészt a teljes egészében uniós és állami támogatásból kialakított létesítmény a térség és Patvarc község mellett Nógrád megye nyugati részének turisztikai kínálatát is jelentősen gazdagítja - tette hozzá a tárcavezető jelezve: a környék természeti értékeivel összhangban a Palóc Ringen elektromos gokartokat is üzembe állítottak.

Patvarc, 2021. november 19.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter  (j) elektromos gokartot vezet a Palóc Ringen, a leghosszabb hazai versenygokart-pályán az ünnepélyes átadás után Patvarc közelében 2021. november 19-én. A pálya egyedülálló lehetőséget teremt a térségben a tehetségek felkutatására és az autósport-utánpótlás nevelésére, hiszen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásainak minden tekintetben megfelelően lett kialakítva, így nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. Másrészt a teljes egészében uniós és állami támogatásból kialakított létesítmény a térség és Patvarc község mellett Nógrád megye nyugati részének turisztikai kínálatát is jelentősen gazdagítja.
MTI/Komka Péter
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j) elektromos gokartot vezet a Palóc Ringen, a leghosszabb hazai versenygokart-pályán az ünnepélyes átadás után Patvarc közelében 2021. november 19-én. MTI/Komka Péter

Rizmayer Gábor sportigazgató az eseményen elmondta: a pálya 1200 méter hosszú, tervezése és kivitelezése a Nemzetközi Automobil Szövetség előírásainak megfelelően, a szervezettel szoros együttműködésben zajlott. A FIA minősítésnek köszönhetően

a mindössze egy év alatt, közel 437 millió forintból kialakított ring a jövőben komoly nemzeti és nemzetközi gokart- valamint gyorsasági utánpótlás motorversenyek színhelye lehet.

Tájékoztatása szerint a közelmúltban érkezett öt, francia gyártmányú elektromos gokart a szakág jelenlegi csúcstechnológiáját képviseli. Emellett azonban járműflottájuk az elektromos közlekedés szinte teljes palettáját lefedi a rollerektől a kerékpárokon át a motorokig.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×