eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a kormányinfón - itt meghallgatható a teljes sajtótájékoztató

A miniszterelnök tartotta csütörtökön az évnyitó kormányinfót, ahol a bevezetője után újságírók kérdéseire válaszolt. Cikkünk mellékleteként meghallgatható a teljes sajtótájékoztató.

Az évnyitó kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök bevezetője után az újságírók kérdéseire válaszolt. Szó volt a túlóratörvényről, az ősszel várható kormányátalakításról és a kormánykritikus sajtóhoz fűződő viszonyáról is.

A miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya Trócsányi László igazságügy-minisztert jelöli majd az ősszel megalakuló új Európai Bizottság magyar tagjának. Orbán Viktor az InfoRádiónak azt mondta: fontos számára a kormány stabilitása, így nem gondolkozik annak átalakításában.

Sorsdöntőnek nevezte a miniszterelnök a májusi európai parlamenti választást, amelynek fő témájának továbbra is a bevándorlást tartja.

Orbán Viktor szerint a cél az, hogy a migráció ellenzői először az EP-ben, majd az Európai Bizottságban, később pedig a nemzeti választások eredményeképpen a Tanácsban is többségbe kerüljenek. Saját pártja pedig a legjobb eredményt érje el Európában, de a Néppárton belül mindenképpen.

"A listánkat az a személy vezeti, akit egyébként európai bizottsági tagnak is nevezni fogunk, mert szeretnénk, ha a magyar nép demokratikus legitimációja is ott állna a Magyarországot a bizottságban majd később képviselő biztos háta megett" - fejtette ki a miniszterelnök.

Később az InfoRádió megkérdezte, hogy ki lehet Trócsányi László igazságügyminiszter utódja a kormányban, és ez járhat-e más személycserékkel is. Orbán Viktor hangsúlyozta, fontos érték egy kormány stabilitása, a személycsere pedig idén őszig nem időszerű. "A magam részéről a 'nix ugribugri' politikáját követem a kormányátalakítás ügyében".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×